Deze pagina gaat over mijn verzameling voetbalminiaturen. Een voetbalminiatuur is een sterk verkleinde replica van de outfit van sportteams.

In 1994 jaar kocht ik de eerste miniatuur van mijn favoriete team: Feyenoord.
Omdat ik een groot voetballiefhebber ben, en de 'echte' replica's veel te duur zijn, ben ik gestart met het verzamelen van de miniaturen. Het resultaat is een verzameling van 2535 miniaturen van 1256 verschillende clubs.

Mijn verzameling is zo groot geworden dankzij de hulp van een aantal vrienden en voetbalfans van overal ter wereld. Een bijzonder dankwoord aan de heer Kübler en Topteams voor de vele tweedelige mini-kits. Ook een bijzonder dankwoord aan de clubs in binnen- en buitenland die mijn verzameling ondersteunen. Alle clubs die hun medewerking verlenen kun je hier zien.

Waarom miniaturen? Miniaturen zijn het meest populaire fanartikel dat je kunt vinden. Miniaturen zijn internationaal: je hoeft geen vreemde taal te spreken, het is overduidelijk waar een miniatuur voor staat.
Ik hoop meer mensen te vinden die voetbal miniaturen verzamelen. We kunnen onze verzamelingen dan naast elkaar leggen en exemplaren uitwisselen.

Deze pagina streeft geen enkel commercieel doel na en is op geen enkele manier gelieerd aan een commercieel bedrijf.
Meer informatie over mijn privé verzameling? Schrijf me eene-mail.

FANART - Merchandising voor clubs, sponsor en fan TOPTeams Fanshop.nl - de shop voor alle fans